Verantwoordelijk werken.

Als lid van de brancheorganisatie NRK (en dus medeondertekenaar van het verpakkingsconvenant) hebben we ons bijvoorbeeld verplicht een aanzienlijk percentage van de folies opnieuw te gebruiken en het restant op een verantwoorde manier te verwerken. Zo bieden wij onze afnemers dan ook de mogelijkheid om de afvoer van hun schone PE-afval voor hen te organiseren. Polyethyleen (PE), de basisgrondstof, is een organisch product vervaardigd uit aardolie en als zodanig niet schadelijk voor het milieu.

RVC Industriële Verpakkingen is een van de eerste fabrieken op het gebied van plastic verpakkingen met een naverbrander die de verontreinigde lucht zuivert en schone lucht uitstoot. Een koker ruilsysteem; de lege kunststof kokers worden geretourneerd en een lege kooi wordt bij de klant teruggeplaatst. Jaarlijks retourneren we ca. 250.000 kg plastic voor hergebruik en/of recycling. Machines worden met hemelwater gekoeld in een gesloten systeem zodat deze geen schadelijke stoffen mee kunnen nemen. De gebruikte folies zijn allemaal recyclebaar en er worden geen weekmakers en/of zware metalen toegepast in de grondstoffen. Conform de “REACH” lijst.

Wij innoveren continu om efficiënter te werken en om het milieu te ontlasten. Dit door het promoten en rijden van elektrische auto’s.  Inmiddels rijdt ons vrachtwagenpark voor 50% conform de recente euro 6 norm. Het regenwater wordt gescheiden afgevoerd. De gebruikte reinigingsmiddelen (Etac) worden vakkundig en schoon, gerecycled door Interchem. Hiermee verklaren zij aan RVC continu een ‘groene’ in- en uitvoer van chemicaliën.

Dit maakt RVC Industriële Verpakkingen tot een sociale en ecologische verantwoorde onderneming.

Snelle levering

BINNEN 24 UUR

Elke dag de beste

LIVE SUPPORT

Gratis uw product op

AFROEP

Meer weten? Download onze

BROCHURE