Skip to main content
 

Nieuws

Week 52 zijn wij gesloten

By Nieuws
Beste klanten,
 
In verband met de feestdagen zijn we tijdens week 52 (tussen Kerst en Oud en Nieuw) gesloten.
We willen jullie vragen om hiermee rekening te houden bij het plannen van jullie afroepen.
 
Bedankt voor jullie begrip en flexibiliteit.

RVC op IPM 2024

By Nieuws
RVC zal volgend jaar opnieuw aanwezig zijn op de IPM-beurs in Essen, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de tuinbouw.
De beurs vindt plaats van 23 tot 26 januari en we nodigen u van harte uit om ons te bezoeken op stand 3 65B.
We kijken ernaar uit om u daar te ontmoeten. Tot dan!

Plastic zakje is het meest milieuvriendelijk

By Nieuws
Sinds 2016 mogen we in supermarkten geen wegwerp plastic zakjes meer gebruiken. Winkels en klanten schakelden over naar herbruikbare tassen zoals papieren zakken, katoenen tassen of een trolley. Test Aankoop (https://www.test-aankoop.be/…/dossier/boodschappentassen) onderzocht de milieuvriendelijkheid van deze alternatieven, en er kwam een verrassende winnaar uit de bus.

“De resultaten zijn best onverwacht”, zegt Simon November van Test Aankoop. “Als consument zou je denken dat een katoenen zak of een trolley duurzamer is, maar dat is enkel zo als je ze echt veel gebruikt.”

Om de duurzaamheid van boodschappentassen te bepalen, ging Test Aankoop grondig te werk. “We onderzochten het hele proces: van het winnen van de grondstoffen over de bedrukking van de zak tot de uiteindelijke recyclage. Hieruit maakten we een vergelijking op basis van hoe vaak je de zak moet gebruiken om de milieu-impact ervan te neutraliseren”, aldus November.
En die resultaten zorgen op z’n minst voor een opvallend lijstje. De beste van alle winkeltassen is de LDPE-plastic tas, dat is de verstevigde plastic tas die je aan de kassa kan kopen. LDPE staat voor lagedichtheidpolyetheen, een flexibele kunststof die uit aardolie wordt gemaakt. Eén of twee keer winkelen volstaat al om de ecologische impact te compenseren. De trolley scoort het slechtst: de metalen en plastic onderdelen maken zijn voetafdruk zo groot dat hij je maar liefst 709 keer mee naar de winkel moet vergezellen om zijn milieu-impact goed te maken.
Wie toch nog trolleys of juten zakken in huis heeft, hoeft die niet weg te gooien. Het meest duurzame advies blijft ondanks alles: gebruik wat je thuis al hebt liggen, ook al scoort je tas niet goed in de ranking. En gebruik je zakken tot ze volledig versleten zijn: zo haal je het meeste uit je product en bewijs je het milieu de grootste dienst. Sta je toch aan de kassa zonder boodschappentas? Koop er dan eentje van (herbruikbare) plastic.

De Nije Hoeve

By Nieuws
Een tijd geleden zijn we benaderd door de heer Gerrit Tempert van de Nije Stichting met de vraag of wij de technische folies zouden willen leveren voor de verbouw van De Nije Hoeve.

Dit is een project waar we graag ons steentje aan willen bijdragen en we hebben dan ook de folies gesponsord die ze bij de verbouwing nodig hebben.

Wat is de Nije Hoeve?
De Nije Hoeve is een boerderij op het Gezondheidspark in Hengelo. Alles in de Nije Hoeve is erop gericht om mensen verder te helpen na de diagnose kanker en ook om de naasten te steunen.
In de Nije Hoeve ben je welkom om te praten, maar ook voor een luisterend oor, een arm om je schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Maar als je even niet bezig wil zijn met de ziekte en je zinnen wilt verzetten kan dat tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten.
Daarnaast is de Nije Hoeve inmiddels een multidisciplinair centrum op het gebied van zorg bij kanker en komen steeds meer professionals naar de Nije Hoeve om het de gast makkelijker te maken. Alles op één plek of op loopafstand.
Mocht je het leuk vinden om de bouw te volgen dan kan dit op www.denijehoeve.nl en mocht je graag meer willen weten over de Nije stichting dan kun je kijken op www.denijestichting.nl
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

NRK Fabrikanten onder druk door tekorten grondstoffen, force majeure en spiraal van sterk stijgende prijzen.

By Nieuws

Nederlandse ondernemers in de rubber- en kunststofindustrie signaleren net als elders in Europa vele force majeure verklaringen van grondstofleveranciers. Toegezegde leveringen worden geannuleerd. Als er wel wordt geleverd, is dat tegen steeds weer hogere prijzen.

Europa is voor rubber en kunststof grondstoffen een netto-importeur, wat Europa extra kwetsbaar maakt voor marktverstoringen. De huidige tekorten worden veroorzaakt door de aantrekkende mondiale economie in combinatie met exporten van kunststoffen uit Europa naar Azië en Noord-Amerika. Ook logistieke problemen door een tekort aan containers richting Europa dragen bij, net als de lagere productie van kunststoffen in de VS. Verder is de vraag naar bepaalde grondstoffen die worden gebruikt voor beschermende artikelen tegen COVID-19 extreem hoog. Daar bovenop komen de vele aanzeggingen van force majeure.

Overmacht?
De tekorten door force majeure verklaringen worden niet meer door tussenvoorraden in de markt opgevangen. De mededeling ‘Force majeure verklaren’ veronderstelt een situatie van overmacht aan de kant van de grondstofleverancier. Op basis van de huidige aanzeggingen is het onduidelijk of aan de eisen van force majeure wordt voldaan. De NRK en EuPC (European Plastics Converters) zullen de ontwikkelingen blijven monitoren. Wij blijven bij overheidsinstanties in Nederland en Europa hameren om aandacht te besteden aan de (wereld-) marktcondities van een ‘level playing field’.

Productieproblemen
De situatie brengt onze fabrikanten van rubber en kunststof (eind) producten en hun afnemers in serieuze problemen. De kostprijs van hun producten wordt in belangrijke mate – tot 70% – bepaald door de grondstoffen. De spiraal van forse prijsstijgingen en ernstige tekorten is een gevaar voor de grote én kleinere bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. Het doorberekenen van kosten gaat altijd met vertraging, waardoor de marge sterk onder druk komt of de productie zelfs verlieslatend wordt. Ernstiger is dat fabrikanten door gebrek aan grondstoffen hun eindproducten soms niet tijdig kunnen leveren aan hun klanten in eindmarkten zoals bouw & infra, verpakkende industrie en automotive en machines (b2b). Dat leidt tot productieproblemen later in de keten, zoals uit een recent bericht van de Europese meubelindustrie blijkt.

Sterke prijsstijgingen in januari 2021 van grondstoffen voor kunststof en rubber producten, zoals bijvoorbeeld Propylene en PP homo- en copolymer. Bron: Essenscia PolymMatters Januari 2021

Gezien de tekorten adviseert de NRK haar lidbedrijven om waar dat kan en mag in overleg met de klant over te gaan tot de inzet van recyclaat voor de producten. Recyclaat is steeds vaker een passend alternatief voor de inzet van virgin kunststoffen.

KOMO Certificaat

By Nieuws

Sinds 1 oktober heeft RVC een deel van haar bouwproducten KOMO gecertificeerd.

Deze kwaliteitsverklaring voor productcertificatie met attestering is op basis van BRL 4708 ‘Regendichte of waterkerende membranen voor hellende daken en gevels’ Ons certificaat is binnenkort op website te downloaden onder nr 21090

 

                       

Nieuwbouw RVC

By Nieuws

Er wordt momenteel druk gebouwd bij RVC. Het huidige kantoor krijgt een nieuwe voorgevel waardoor de vertrouwde blauwe kleur van het pand zal verdwijnen. De kleur maakt plaats voor een nieuwe grijze look. Naast het kantoor komt een nieuw magazijn van 12 meter hoog. Hierdoor zal de opslagcapaciteit met ongeveer 3000 palletplekken worden uitgebreid. 

Eind januari is begonnen met de sloop van het oude magazijn aan de Spoelerstraat 32. Na de noodzakelijke bodemonderzoeken is vanaf begin april de opbouw van het nieuwe magazijn van start gegaan. Begin mei werden de contouren van de laadkuil zichtbaar en ging ook de eerste paal de grond in. Nu, eind mei, is het hoogste punt bereikt en staat het geraamte van het magazijn.
De verwachting is dat begin september 2019 de complete bouw is afgerond.

IPM Essen

By Nieuws

 

RVC staat van 22 januari tot en met 25 januari 2019 op wereld’s grootste vakbeurs voor de tuinbouwsector, de IPM in Essen.
Als producent van hoogwaardige coëx potgrondfolie voor de potgrondindustrie heten wij u van harte welkom op onze stand in Hal 3 B65.
Wilt u vooraf een afspraak maken op de beurs met onze medewerkers, contacteer Antoine Dangremond (ad@rvc.eu) of Tonnie Lohuis (tl@rvc.eu). Vanzelfsprekend staat u het vrij om ook zonder afspraak binnen te lopen op onze stand, waar wij uw vragen over onze verpakkingsfolie graag beantwoorden.

Bouwbeurs

By Nieuws

De jaarlijkse Bouwbeurs is weer gepland voor (onze inmiddels 8e deelname) op 9-10-11 Oktober.
Tijdens deze relatiedagen hopen we u weer te spreken en u op de hoogte te brengen van de actuele ontwikkelingen in de markt.
Heeft u interesse om ons een bezoek te brengen? Vraag dan naar onze gratis toegangskaart(en)

 

Snelle levering

BINNEN 24 UUR

Elke dag de beste

LIVE SUPPORT

Gratis uw producten op

AFROEP

Meer weten? Download onze

BROCHURE

Facebook
Twitter
Instagram